Första vinsten...

Lite om dagens match...

Arsenal vs Swansea
1-0 Arshavin 40'


Swansea, det första waleiska laget i premier leagues historia, gästade idag Emirates Stadium. Efter tre matcher utan ett enda mål gjort hade de skrapat ihop två poäng. Två poäng, vilket var en mer än vad värdarna Arsenal hade lyckats få. Men detta var som alla förstår Arsenals match, en match vi bara skulle vinna, no doubt about it! Men det spelglada Swansea visade sig vara en svårare nöt att knäcka än vad man anat. 

Arsenal ställde upp med en startelva där inte bara Frimpong, Gibbs och Sagna var tillbaks utan också med två nyförvärv som skulle göra debut.

Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Ramsey, Frimpong, Arteta, Walcott, Van Persie (Kapten), Arshavin.

Swansea ställde upp med mycket fart, en målvakt i form och skyttekungen i The Championship ifjol på topp.

Vorm, Agustien, Williams, Caulker, Rangel, Allen, Britton, Taylor, Dyer, Graham, Sinclair
Arsenal startade piggt och var vid flera tillfällen nära att ta ledningen. Walcott var bara centimeter ifrån att göra mål när Caulker uppoffrande räddade på mållinjen. 

Däremot fick Szczesny göra en absolut drömräddning när Graham får fram en fot på ett inlägg, en reflexräddning som vår polske keepern sent glömmer kan jag lova! 

Graham visade att han är en smart anfallare, tar rätt löpningar och alltid farlig i straffområdet. Men man ska inte glömma skillnaden mellan Premier League och Championship, hade det inte varit för att målvakten är en av världens största talanger hade han stått med i målprotokollet.

Men det blev inga mål förrens när formstarke Worm i Walesarnas mål skulle rulla ut bollen men klantade till sig ordentligt och bollen träffade medspelarens klack vilket resulterade i att den lille tsaren från Ryssland fick den och med fel fot från en dålig vinkel skruvar Arshavin in 1-0 i öppen kasse. Pinsamt för Swansea men ack så viktigt för Londonlaget. 

Det blev tyvärr inga fler mål, RvP var ytterst nära på att stänka in tvåan men stolpen var i vägen... Även Swansea var nära att kvittera när Sinclair träffade ribban på en fin frispark men också när Graham får ett gratisläge efter kalabalik i Arsenals straffområde efter en hörna.

Vill ni läsa mer om matchen är jag säker på att Arsenal.se kommer göra en betydligt mer grundlig rapport men framförallt på http://www.arsenal.com/match-menu/3407438/first-team/arsenal-v-swansea?tab=comm där du hittar all info om matchen du någonsin kan önska. 

På http://arsenalist.com/ kan ni hitta highlights från matchen i videoformat.

Jag avlutar med att betygsätta Arsenals spelare för dagens vinst mot Swansea. Det är en personlig uppfattning och kan därför skiljas med vad ni själva tycker och ni är mer än välkommna att kommentera!

Betygsmall: 1 - 10

Szczesny: Gör en bra match, modig och alltid spektakulär för oss åskådare! Hjälper försvaret mycket väl och visar stora ambitioner att leda sina mannar mot segrar. Gör en sämre bedömning vid en hörna som sånär resulterade i ett baklängesmål. Szczesny måste bli mer stabil men det hela handlar om orutin.
Betyg: 7

Sagna: Gör en kanonmatch, förstår inte hur folk inte kna räkna honom som världens top 5 bästa högerbackar... Blir bara bättre och bättre offensivt, rutinerad och smart, fantastisk defensivt. Får oförtjänt lite cred.
Betyg: 9


Mertesacker: Förlåt om jag låter hård nu men jag är itne nöjd. Mertesacker visade med sin rutin och styrka att han kommer tillföra mycket i dagens Gunners och man ska komma ihåg att han gjorde sin debut idag. Spelas han in och kan hotta ett bra samarbete med Vermaelen kommer det vara en svår nöt att knäcka för motståndare. Men i ärlighetens namn var han inte särskillt bra idag, han var ok inte mer. Är väldigt seg, inte snabb alls, lite onödig när han ofta går in för hårt i ryggen och orsakar dumma frisparkar... Men jag tror på vår BFG och absolut en godkänd debut trots allt.
Betyg: 5



Koscielny: Var enligt mig betydligt bättre än sin mittbackskollega. Kos' är en snabb, spelskicklig mittback med fint huvudspel. Har potential att bli en framtida storback i Arsenal. Visade mer pondus och var mer resolut än Mertesacker, kanske eftersom han anar en ännu större konkurrens...
Betyg: 7.5

Gibbs: Gibbs var som vi förväntar oss utav Gibbs idag. Bra offensivt och visade fint jobb i defensiven också. Gör en bra insats.
Betyg: 7

Ramsey: Var fantastisk idag. Gör som alltid rätt val och spelar otroligt smart. Jobbar hårt och jag tror det kan bli svårt att peta Aaron Ramsey... 
Betyg: 8

Frimping: Gör en halvbra match... Måste få ner sina fötter på jorden igen efter alla de lovord som haglat över honom. Var ofta nonchalant och dumbristig med sina passningar. Jobbar hårt och visar hjärta men han är en oslipad diamant. Jag tror på Frimpong oerhört mycket men idag var kanske inte Ghananens dag...
Betyg: 4,5

Arteta: Gör en strålande debut. Var fantastisk i början men blev mer tillbakadragen allt eftersom matche led. Arteta är ett bra köp och kommer utan tvekan bli en viktig kugge i Wengers lagbygge!
Betyg: 8



Walcott: Springer som vanligt, startade bra men Walcott måste välja sina strider. Hans speluppfattning MÅSTE verkligen förbättras, det börjar bli tjatigt att säga men sant. Theo är i sina bra dagar en av världens bästa yttrar, det vågar jag säga men han måste lära sig att kolla upp och välja rätt. Gör en ok insats men inte mycket mer...
Betyg: 6,5

Van Persie: Får itne jättemycket att göra i avslutsväg men gör en bra match. Kapten Robin är kanske den bästa spelaren i världen på att skapa ett läge från små ytor. Ja, okey.. Messi är snäppet vassare men jag menar verkligen att jag rankar RvP bland de bästa i världen... Smart, snabbtänkt, fint skott, mottagningar, passningar, speluppfattning osv. En RvP i form är vad vi behöver! Gör en bra match, förtjänade i mitt tycke ett mål.
Betyg: 8

Arshavin: Tsaren var kanske den bästa på planen i första halvlek. Fina passningar, smarta löpningar, visade fin from. Arshavin kan bli en nyckelspelare igen om han fortsätter så här! 
Betyg: 8,5

Benayoun: Inbytt idag och får göra debut för sin tredje Londonklubb. Jobbade på bra och Israelen kan bli nyttig för oss. Kommer inte riktigt in i de farliga lägen vi vill se men gör ett bra debutinhopp.
Betyg: 6,5

Conqluin och Chamakh: Spelade för kort tid för att betygsättas rättvist. Chamakh var nära att nicka dit ett mål men har inte samma form som för exakt ett år sedan...

Wenger: Förstår inte varöfr inte Rosicky, Park eller Chamakh kom in tidigare. Känns inte som att hans byten gick hem helt och hållet idag, Benayoun var ett smart drag det erkänner jag men annars kanske Arteta och Walcott skulle lämnat i förmån för Park/Chamakh och Rosicky... Men det är vad jag tror och tycker.
Betyg: 6

Laget i helhet: 7

En seger är alltid en seger. Vi vann det var det viktigaste.. Nu väntar Dortmund på tisdag och nu ska jag sova!





Godnatt, ta hand om er!

Arsenalized.

Kommentarer
Postat av: Thomas Falk

Tjenare!

Ja, varför inte?

De jag vill att du skickar mig är vilka färger och hur du vill att den ska se ut.

Du kan ju skriva i min blogg eller skicka ett email.

[email protected]

Mvh FalkZter

2011-09-11 @ 18:58:16
URL: http://underfalkensvingar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0