Arsenal, möjligheternas lag?

God dag. Det är ny vecka, nya möjligheter? Kanske kan det vara Arsenals motto? Arsenal, möjligheternas lag! (absolut ingen ironisk klang på det *host*)

Jag kan ta och be om ursäkt för att jag låtit så sur, elak och pessimistisk på slutet men det är just det jag är just nu. Arsenal ger mig hopp, Gunners ger mig glädje och lycka som sedan krossas av att vi inte kan klara av att vinna när vi ska det. Så för er som läser som inte tycker om kritiska och lite arga uttalanden kan lika gärna stänga ner sidan för detta inlägg är kritik riktad mot Arsenal, laget vi älskar. Det är svårt att kritisera det... Arsenal är för evigt i mitt hjärta och det svider att behöva kritisera våra egna spelare och ledare...

West Brom. West Brom... Ja, västra bloody bromviken tog poäng av oss. Eller nej, förlåt vår disco-drama-queen Manuel gjorde det igen. Förvånad? Haha, nej! Det är ju trots allt Arsenal och Aliminum vi pratar om.
För vem tusan går ut sådär? Inte ens min syrra hade gjort en så dålig insats som Manuel. Kasta skit på mig, ge mig kritik, gör vad ni vill om ni tycker jag har fel men helt ärligt. Jag blir så trött och ledsen.. och jag orkar inte med att se Arsenal tvingas ha en så otroligt hemskt dålig spelare i laget.
KOM IHÅG att killen fick starta mot Liverpool och var alltså förstavalet inför säsongen. Inte ok. 

Men hela Almuniahistorien är så uttjatad att det känns onödigt att ödsla energi utöver mitt lilla utbrott här innan. Alla vet om det och ingen kan förneka det faktum att han är kass. Vi har sett det förr, han spelar en-två bra matcher innan han ger bort segern alá Tommy Salo. Det finns målvakter som gör mycket tabbar, det finns keepers som Valdes, Green och sen finns det Almunia. Killen tar ordet "klantig" till en helt ny nivå.



Arséne Wenger. The Boss. Le Proffesor. Vår ledare, vår Gandalf! Jag hyser stor respekt för Wenger och enligt mig är han helt klart rätt man för Arsenal. Vad som dock ska klargöras är att han inte är perfekt, Wenger har en slags aura i klubben som är svår att rubba men det medför även problem. Faktum kvarstår, vi har inte vunnit en titel på snart sex år. Självklart kan vi vinna ligan i år även om det är föga troligt, men absolut möjligt! 
Bossen måste svälja lite stolothet, inse att han kanske ine kan vara bäst i världen med den trupp han har. Förändringar är ett måste. För att vinna något nytt måste du offra något gammalt.



Men vad är felet? Jag skulle vilja gå in på en djupare nivå. I början av tjugohundratalet var i ett av världens top3 bästa lag, om inte till och med det bästa! Vi var en vinstmaskin, ett lag som vann de matcher vi inte var tippade att vinna eller de matcher vi spelade dåligt i. Vi hade det i huvudet, vi skulle vinna och ingenting annat. En förlust var inte godtagbar och en poäng i en match som sist mot WBA fanns inte ens på kartan. Hela klubben andades framgång, spelare hade guldsmak i mun, coacherna var på topp. Fansen njöt och vi älskade att se vårt Gunners. Vad hände? Vad hände?
För att förenkla hela situationen tänkte jag dra två enkla anledningar och försöka förklara så gott jag kan.



Two reasons...
  • Generationsväxling.
  • Emirates Stadium.


Vi börjar med generationsväxlingen. Wenger hade ett starkt lag att bygga vidare på när han kom. Han hade spelare som Mr. Arsenal himself Tony Adams, Martin Keown m.fl. 
Han kunde då värva in nytt blod och fylla på, det blev succe och vi kunde länge förllita oss på en mycket strong stomme. 
När sedan Adams, Vieira, Henry, Bergkamp osv la skorna på hyllan eller lämnade för nya lag... Ja, då var Wenger tvingad att värva nytt. Och med det sagt förstår ni vad det innebär; värva ungt och talangfulla spelare.
Satsa på ungt, bygga nya nyckelspelare att bära laget. Det var då Wengers bygge satte igång. Det var unga, lovande spelare som skulle ta plats. Wenger har alltid värvat så men utan den ryggrad som han hade att gå på blev det jobbigt. Det är en sak att få in supertalanger (Läs: Pennant, Clichy m.fl.) i ett lag där fortvarande det finns en stomme. Men det är en helt annan femma att spela in andra stora talanger i ett lag där det saknas rejäla ledartyper, en Tony Adams eller en Patrick Vieira...
Wengers syn på fotbollen är vacker och unik. Och att han lyckats hålla laget i top 4 i världes bästa lag VARJE år är imponerande. Men å andra sidan, det är Arsenal. The Arsenal should always, and I mean always, be in top! 



Emirates Stadium. När Arsenal skulle bygga nytt, en helt ny enorm arena som sedan skulle få namnet Emirates Stadium så var många oroade. Inte många lag kan genomgå en sådan process smärtfritt. Inte ens Manchesterlagen. De allra flesta lagen skulle tappa den ekonomin som de behöver för att hålla sig i toppen. Arsenal som har Wenger i fronten klarade sig. Vi klarade av att vara med i top4 alla åren, det är rätt fantastiskt och en sak många glömmer bort. All cred till Wenger som tack vare sin filosofi och sitt öga för talanger så klarade vi alla år under bygget och åren efter innan pengarna kommit in igen. Spelare som Fabregas utvecklades till en av världens bästa bland annat. Så innan vi gnäller så ska vi tänka på all fakta och de orsaker som funnits. 
Självfallet är detta inte ursäkter nog, vi borde vunnit något. En FA-cup, en Carling-cup eller kanske bättre. Åtminstånde någonting. Det är ett måste i ett lag som Arsenal. 

Misstro mig inte, jag älskar Arsenal trots uteblivna titlar och om de så skulle ramla ur PL och gjorde en Leeds så hade jag stått fast. "Once a Gunner, always a Gunner" - Thierry Henry.


Det här är en svår fråga att lösa, hur ska vi ändra det?


Värva? Ja, man kan ju inte värva in en massa världsklasspelare med rutin och vinnarmentalitet, men det kan hjälpa att få in någon eller några. Arsenal behöver byta ut några spelare. Ta in någon från reserverna och sedan värva 1-3 riktigt bra spelare. Av högsta klass. Jag är mycket säker på att ekonomin klarar det.  

Ny röst i ledarstabben. Jag vill ha in en ny ledare, antingen som assisterande coach elelr som hjälptränare. Varöfr inte försöka få in lite specialister?

Seaman, Lahmann eller annan coach våra målvakter?
Keown, Adams eller Campbell för att coacha försvare?
Vieira, Parlour eller annan som kan hjälpa mittfältet?
Bergkamp, Henry, Wright som kan lära och hjälpa anfallare? 
[förslag, åsikter? Kommentera gärna!]




Såklart inte alls trlogt att det skulle fungera eller att de spelarna är intresserade men det skulle kunna ge mycket fina resultat och kanske skulle t.om. en spelare som Clichy lära sig offside-fälla eller att Bendtner lär sig ta emot en boll utan att den studsar iväg 46 meter.

Spelare som Denilson, Almunia, Vela, Rosicky, Diaby, Squillaci och även Arshavin bör kollas över. Jag är villig att behålla Squillaci då hans rutin och att han faktiskt gjort en ok första säsong kan komma att bli viktig truppspelare. Arshavin behövs han med, kan vi bara på något vis ge han motivation, ambition och glädje i hans spel så kanske han kan börja leverera från match 1 till 38... Däremot de andra jag nämnde har nog tyvärr ingen framtid i Arsenal. Varför?

  • Almunia - motivation överflödig.
  • Denilson - Inte bra nog.
  • Diaby - Skadad jämt och ständigt och när han är frisk är det för sällan han spelar på sin högsta nivå.
  • Rosicky - Tappat det där steget och flytet han en gång hade.
  • Vela- Hur länge ska vi satsa på killen, låna ut ett år till? Varför inte? :)

Vilka ska in?
En back-up åt Song. 
Henri Lansbury ska få ta steget upp.
Kyle Bartley kan ta en roll som back-up.
En klass mittfältare. Wilshere,Song,Cesc,Ramsey,Lansbury,Nasri räcker inte.
Mer förslag, åsikter? Kommentra GÄRNA!

Jag tror på Arsenal och en ligaseger vore som en dröm! Men det måste vara nog snart. Wenger måste inse att han behöver byta ut i truppen. Spelarna måste förstå vilken ära det är att få lira i Arsenal och ge allt de har, då kan vi vinna. Hela klubben måste fundera över hur det ska lösas, göra en översikt och inse de problem som finns men även se de bra sakerna och förbättra dom också. Framgång föder frmagång. Vi är hungriga, vi svälter, COME ON YOU GUNNERS!


_________________________________________

Lite små tankar om slutspurten:

  • Trots Almunias insats är han nummer 1, Lehmann är för ringrostig, tyvärr.

  • Vi fans måste verkligen försöka lyfta laget och göra allt i vår makt för att stötta laget vi älskar.

  • Jag börjar oroa mig över att Gaël Clichy lämnar oss i sommar, at than inte skrivit på ett nytt kontrakt än är oroväckande som tusan... Dock är Kieran Gibbs mer än redo att ta över och jag håller Gibbo extremt högt! Däremot lär en ny vänsterback komma in om Clichy lämnar, för vi vet ju alla om Mr. Gibbs skadeförflutna. Taiwo's kontrakt går ut och skulle kunna komma gratis (!) Även om hans första val ska vara Milan enligt honom själv.

  • Jag vill se Lansbury och Bartley i a-laget nästa säsong. 

  • Även Emmanuel Frimpong ska få chanser när han är tillbaka, en ruskigt stor talang som säkerligen fått chansen redan i år om det inte vore för hans hemska långtidsskada.

  • Ifall Nicklas Bendtner säljs i sommar (ryktas vara på väg till bland annat Blackburn Rovers med sin nya ägare, dock ganska otroligt...) så behöver vi köpa in en ersättare eller ta in Vela.

  • Funny side of Arsenal players 5 har kommit ut. Älskar den serien!!!



Min trupp inför 11/12, önsketänkande men ändå realistisk)

25 man.
Fabianski, Szczesny, NY/Mannone
Sagna, Eboue
Vermaelen, Squillaci, Djourou, Koscielny, Bartley (som även kan spela dcm)
Gibbs, Clichy (Om han lämnar så in med en ny)
Song, Ny, (Bartley)
Wilshere, Ramsey, Lansbury
Fabregas, Nasri, Hazard
Walcott, Arshavin/Ny 
van Persie, Chamakh, Bendtner/Ny/Vela




Åsikter, tankar, funderingar, kritik, vad som helst! Kommentera!

Ha det bra, ta hand om er.

Arsenalized.



Heroes Together

Jahapp. Det har varit ett par hemska veckor nu va?... Först carling bloody cup sen den där ***** champions för att runda av med att åka på pisk borta mot våra bittra rivaler i fa cupen... 

Jag har mått allmänt dåligt så fort jag tänkt på fotboll. Det är en hemsk känsla det där... Man hoppas och hoppas och hoppas att en dag ska laget man älskar vinna en titel, när är det vår tur? When o' When will we be on top? Please give me an answer..

Någon sade att man inte är frisk som fotbollssupporter, att man är lite galen.. Jag tror det stämmer, för är det verkligen så här man ska behöva leva? Ska ens humör, ens vardag och ens liv påverkas så kraftigt av en sport? Ofta hatar jag att älska Arsenal, tolka mig inte fel nu men helt ärligt så... ibland, så vore det skönt att bara få vara normalt intresserad av fotboll, inte behöva bli arg, besviken, ledsen, uppgiven eller vara så nervös att man nästan svimmar... (;P)

Den gamla godingen: "Vad är meningen med livet?" kanske är uttjatad men vi känner nog så någon gång i livet... Vissa är stensäkra på att religion är svaret, andra ägnar hela livet till att leta efter svaret.. En del svarar fotboll. Rätt? Fel? Vem vet...

Jag är kristen, och självklart kommer religionen, familjen och vänner först men snart efter det kommer Arsenal. Jag kan inte hjälpa det. När någon snackar skit om Arsenal tar jag det personligt, hemskt? Ja. Patetiskt? Möjligt. Tragiskt? Inte min uppgift att avgöra. Allt jag vet är att när Arsenal förlorar då mår jag dåligt. Psykisk smärta är värre än fysisk. Jag är inte nåt himla emo som skär mig. Må Gud vare vid dom.

Jag är en enkel vanlig arton åring. En enkel kille som älskar fotboll precis som många andra. Jag menar inte att det är värre för mig när jag mår dåligt än det är för någon annan. Allt jag säger är bara att ibland önskar jag att jag kunde skippa allt bara....

Imorgon ska jag åka till Stockholm, jag ska se Rise Against live (!) Det kommer bli kungligt... Mitt favoritband ska jag se med nära vänner, legendariskt! Men som den tragist patetiska supportern jag är, tänker jag mer på att jag kommer missa matchen mot West Brom än att jag ska få uppleva en sån konsert... Det, mina vänner, är tragiskt.

Min kompis, låt oss kalla honom B, ska köra dit. Han har verkat sjukt taggad länge. Igår hände en hemsk sak... B och hans familj fick beskedet om att hans mormor gått bort. Jag lider med dig B, du förtjänar inte detta. Jag lider med dig och beklagar så hemskt mycket, kunde jag göra något så skulle jag det. Så när jag tänker på konserten eller matchen skäms jag. När jag kollar på det jag nyss skrev om att jag mår dåligt av en förlust, ja då skäms jag. För är det någon som har behörighet att säga det en dag som denna är det B och hans familj.
Mina tankar går till dem och jag önskar jag kunde göra någonting.

Sen tänker jag på Arfika, där folk svälter. Eller Japan där folk räds sina liv och städer är bortspolade.. Eller hur Egypten har haft det den senaste tiden, eller Libyen. Israel, Palestina, Irak.. Ja, ni förstår. DET ÄR RIKTIGA PROBLEM.

Vad vi fans upplever när Arsenal förlorar är inte kul, det är jobbigt. Det är psykiskt påfrestande men det är i jämnförelse med mycket annat enbart ilandsproblem. Vad vi har är alltid vinsterna, för vi vinner ändå de flesta matcherna på en säsong och då är vi glada och i harmoni. Men det pratar vi inte lika mycket om... Det är bara vinster som 2-1 vs Barca eller 3-1 vs Chelsea det snackas om..
Vi måste börja glädja oss för allt vi får och kunna uppskatta det vi har istället för att sörja över det vi inte har.

Det är i såna här stunder jag förstår vad livet har för mening. Vi ska må bra, vi ska vara glada och uppskatta livets alla stunder. Vi ska göra det tillsammns, vi ska se till så alla mår bra. Det är allas ansvar och vi måste kämpa för varenda människa. Att trösta emot som gråter i ensamhet. Att finnas där för B och hans familj i en stund som denna. Att hjälpa alla utsatta i Japan. Att hjälpa Lybien. Fred och kärlek övervinner alltid hat och krig.


Du kanske inte tror på Gud men jag vill att ni ska veta att Han alltid finns där för er, oavsett vad och att han älskar er oavsett om ni vill eller inte.


Jag kunde ha skrivit om Lehmanns återkomst, Ramseys comeback, slutspurten av ligan eller annat mer Arsenalrelaterat men jag tror vi alla måste tänka efter. Det får bli ett annat inlägg...
Det är underbart, helt otroligt härligt och fantastiskt att vara supporter men det finns annat, vi måste bara lära oss hantera det och vilja förbättre världen.

"We're going to leave you with this one. This was up for everyone out there who believes that maybe, just maybe. We were all borned with the morale obligation to leave this world a better place than the world that we found." - Rise Against.

Ta hand om varandra!
COME ON YOU GUNNERS! OOH TO BE A GOONER. 
We're The Arsenal. We are Heroes Together.






Arsenalized.

RSS 2.0