Gott Nytt År!

Jahapp, då var det snart slut på detta år. Ett mycket händelserikt år och i Arsenal kretsar har mycket hänt. JAg tänkte göra en lite "Årets... - lista"

Innan jag börjar med den vill jag be om ursäkt för att jag varit såpass frånvarande och inte skrivit på ett tag. Anledningen är enkel, jag har haft fullt upp. Jag har inte hunnit men idag så.
Arsenal 2010 LISTA:

Årets match: Arsenal - Chelsea 3-1.
Motivering: Att efter så många jobbiga matcher då vi lämnat planen utan poäng sen kunna vinna mot Chelsea. Ja den matchen betydde mycket!

Årets mål: Samir Nasri vs Porto. 
Motivering: Finterna, avslutet och sen glädjen är fantastisk. Såklart finns det många vackra mål... Till exempel så har vi Fabregas mål mot Aston Villa och Tottenham. Eller en utav de chippar Vela fått in. Vermaelens långskott, van Persies alla fina mål osv. Även Nasri själv har ju gjort en del delikatesser (Läs även: mot Fulham) 

http://www.youtube.com/watch?v=3XFEx01gqhw&feature=related

Årets genombrott: Jack Wilshere.
Motivering: Svårt att säga något annat. Klart Ramseys fina säsong 09/10 innan skadan var fantastisk men skadan förstörde för mycket av 2010 och Jacks prestationer är häpnandsväckande. Vi har många fina år framför oss med Jack Wilshere och även Aaron Ramsey i laget! Fabianski har även han gjort en magisk säsong efter att varit ratad och bör nämnas som en utmanare här.

Årets bästa räddning: Almunia vs Barcelona.
Motivering: Han har varit skadad/ratad denna säsongen och blivit hånad länge men räddningarna i matchen hemma mot Barca var magiska. Det måste man ge honom. En utmanare till denna kategori var Mannones dubbelräddning mot Fulham i våras.


Årets comeback: Sol Campbell.
Motivering: Good Ol' Sol var tillbaka och jag glömmer inte hans fighting spirit han visar upp. Gubben kunde än!

Årets nyförvärv: Marouane Chamakh.
Motivering: Det blev inte så många värvningar och Marockanens debutsäsong har varit out standing. Hoppas vi får se fler mål från honom!



Årets sång: NANANANANANANA Samir Nasri! NASRI! Samir Nasri!
Motivering: Bästa låten helt enkelt.
Årets bottennapp: Sp*rs 10/11 .
Motivering: 2-0 och glädje blev 2-3 och sorg. Usch och fy....
Årets målvakt: Lukasz Fabianski
Motivering: Från hånad till hyllad, polacken är numer en viktig kugge i The Gunners. Utan tvekan förtjänar han denna utmärkelse! Bubblare: Szscesny.

Årets back: Bacary Sagna
Motivering: Gör sällan några misstag. Spelar säkert och effektivt. Fantastisk i försvarsepelet och har dessutom förbättrat sina inlägg. Fransmannen vinner klart! Bubblare: Gibbs, Koscielny, Vermaelen.

Årets mittfältare: Samir Nasri och Alex Song.
Motivering: Song var helt och hållet fantastisk i fjol, inte lika säker i år men dock en enormt viktig spelare! Nasri är tvärtom, spelade bra i våras men har varit helt underbart bra i höst. Det blir oavgjort här! Bubblare: Wilshere och Fabregas.

Årets anfallare: Marouane Chamakh. 
Motivering: För mycket skador för van Persie blev hans tapp. Chamakh kom in och har storspelat under många matcher. Nicklas Bendtner är nära här då han var under våren en nyckelspelare och vann många matcher åt oss. Bubblare: Bendtner, van Persie, Arshavin.

Årets coach: Arsène Wenger.
Motivering: Motivering överfödig.

Årets kanon: Jack Wilshere.
Motivering: Han har nu tagit en ordinarie tröja i Arsenal som 18 åring, Han fyller för övrigt 19 imorgon och jag tycker helt klart att han är årets KANON! Bubblare: Song, Nasri, Fabregas och Sagna.
Årets Kalkon: Manuel Almunia.
Motivering: Frågan är om han verkligen har varit så skadad som det sägs. Jag tror spanjorens dagar i Arsenal snart är räknade...




Har ni fler förslag som kommentera GÄRNA! 
Gott nytt år och ta hand om er!


Good Old Arsenal!

Arsenal Football Club vs Chelsea Football Club 
3-1
Mål: Song(44), Fabregas (50), Walcott (53), Ivanovic (57).
Highlights: http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/premierleague/article8337329.ab


Arsenal firar Walcotts mål. Foto: Arsenal.com

Klockan var 19.00 cirkus. Jag och två av mina vänner, Jonas och Emanuel, var på Ica Maxi för att handla lite snacks inför kvällen. Jag säger "Hörni, jag tror jag ska satsa lite på matchen ikväll", Det slutade med att jag och Jonas gjorde ett internt spel på en femtilapp var... Självklart satsade jag på Arsenal. Jag kan ju inte satsa emot mitt eget lag jag älskar. Jag var (tyvärr) säker på en förlust, jag hade inge stor tro alls, jag är ärlig och jag skäms lite över att inte kunnat tro mer på mitt lag... Men om sanningen ska fram så vågade jag inte tro, jag var pessimistisk och allt vad det heter men jag hade hopp.
Jag hoppades och bad att idag skulle det vara vår tur. Att idag skulle Arsenal FC äntligen få besegra Chelsea. Att idag skulle jag inte behöva gå till sängs besviken, frustrerad, arg, ledsen osv. Att idag så skulle Arsenal visa världen att pojkarna blivit män. Att idag skulle man få jubla igen...
Sagt och gjort, jag la dit mina pengar och jag kommer ihåg att jag sa efter runt 10 minuter in i matchen - "Så här är det alltid, Arsenal pressar dom och äger matchen... Vi är så mycket bättre men sen kommer nå himla kontring eller nåt skit som förstör allt". Jahpp, det citatet får jag äta upp nå då. Men det citatet äter jag mer än gärna upp. För den här segern var så sjukt skön att jag knappt kan beskriva det.

ARSENAL, ARSENAL FC!
WE'RE BY FAAAAAAAAR GREATER
THEN THE WORLD HAS EVER SEEN!

Jag är 18 år. Jag dricker inte alkohol. Jag var hemma där mina föräldrar befanns sig. Jag hade mina polare över. Jag är mig själv alltid men man vill ju inte skämma ut sig helt fullständigt. Det gjorde jag antar jag (Det gör ingenting med dessa för jag har känt dom hela livet och de vet att jag är galen ;))... Arsenal gör 1-0 genom Song. Jag hoppar ur stolen, jag vet inte vad jag säger/skriker, jag springer runt och gjorde antagligen några mindre vackra moves... Dom skrattade ofc, jag brydde mig inte. Jag var så glad, så lycklig, så nöjd och jag skiter fullständigt i vad grannarna tycker men när Arenal gör 1-0 mot Chelsea, då finns inget annat i min värld. Jag gjorde samma sak vid alla tre målen. Med 10 minuter kvar nynnade jag på samma sång om och om igen... "Good old Arsenal, we're proud to say that name. While we sing this song we'll win again!" Så underbart.

Det är i nu man förstår på allvar varför man är supporter, varför det är värt det och varför jag aldrig kan sluta. Jag älskar detta lag, då är det värt att förlora ibland att man är besviken och ledsen och arg vissa kvällar för när en sån här kväll kommer, då är det mer än värt det, det är magiskt.

Nu vann vi, jag fick dessutom 50 spänn hahaha... Arsenal fick 3p och Cashley Cole får skämmas. Jag kan inte hitta orden så ett mer "organiserat", analyserande och genomtänkt inlägg kommer förmodligen imorgon, nu är klockan 03.11 och jag vill sova zzzzzzzzz... ;)


Alex Song trycker in 1-0 för Arsenal. Foto: Arsenal.com

Tack. Inatt ska jag drömma bra drömmar. Good Old Arsenal... Godnatt.

Arsenalized

"Of course I would consider signing Beckham"

Hej!

Jag får väl börja med att be om ursäkt för att jag inte har skrivit på ett par dagar, haft fullt upp under julen.. Jag hoppas ni hade en bra jul och kunde njuta av högtiden då vi firar Jesu födelse med att ge varandra presenter, lugna jag har inte bytt tema från Arsenal till Religion ;)

Whats new in the world of Gunners?

Ja, inte jättemycket kanske men jag ska göra ett försök att dra igenom lite i alla fall.

Det är mest smånyheter.

Emmanuel Eboué säger "We can't fear Chelsea" angående matchen på måndag kväll. Hela intervjun kan ses på ATVO. Det är mycket prat om rädsla och tro i Arsenal sammanhang just nu. Rätt eller fel är kanske inte min sak att avgöra men jag tror det stämmer in till fullo... Arsenal måste tro att de kan vinna alla matcherna, Arsenal måste tro på att de är världens bästa lag, Arsenal måste vara lite kaxiga och visa lite "j**lar anamma" men såklart ha kvar sin ödmjuka sida! Jack Wilshere är perfekt som exempel. Han är ung och hungrig, han har hjärta och kämpar hela matchen ut - varje match, han har självförtroende och är lite kaxig men är samtidigt ödmjuk... Och angående rädslan som går hand-i-hand med tro, Arsenal får inte vara rädda för att vinna, inte vara rädda för att förlora. Arsenal måste våga tro att de kommer vinna och måste våga förlora för annars kommer det aldrig bli någon vinst.




"Be not afraid of greatness, some are born great, some achieve greatness, and some have greatness thrust upon them." - Coach Dinklage (She's the man)

"Clear eyes. Full heart. Can't Lose!" - Dillon Panthers


Chamakh säger att "Drogba is a role model" Finns också på ATVO (jag har itne ATVO tyvärr så jag kan inte ge er hela intervjun) Jag antar att han menar spelmässigt och då kan väl ingen säga emot.

Största citaten kommer dock från Mr. Arsène Wenger. Fransmannen säger följande.

"Of course I would consider signing Beckham but it's in an area where we do not need players, we have Walcott, Nasri, Rosicky, Arshavin, Vela and Eboue who can play on the flanks. Wenger forstsätter med -
"I love David Beckham and when he was here [training] he was a fantastic example on the professional side. He was the first in and the last out. But I cannot sign anybody in January in the department where he plays."

Intressant men också ganska obvious. Visst vill alla tränare ha en spelare som Beckham, med hans kvaliteer, vinnarmentalitet, rutin mm. kan han hjälpa ett lag enormt mycket, så även Arsenal. Dock är han en United-fjant i grunden och även fast Gunnes lät honom träna hos dom för att komma i form så är jag osäker på om det hade varit ett bra beslut att signa hnom. Jag lutar ändå mot ett ja... 
Varför?




1. Vore en skön pik mot United. Tänk va skönt det vore att se deras lille guldklimp (som uppenbarlingen verkar gilla Arsenal) placera in en frispark mot just Man Usel.

2. Som jag sa: "med hans kvaliteer, vinnarmentalitet, rutin mm. kan han hjälpa ett lag enormt mycket, så även Arsenal."

3. Han skulle ge Arsenal ekonomi en rejäl boost, visst är hans lön dyr men han drar in desto mer!

Mitt förslag är att om det går så signa Beckham och låna ut Vela. Arsenal får in en massa kvalité och samtidigt får Vela just det han behöver - spela. Vela skulle kunna få en sån utveckling att han nästa år på allvar kan hota start11an. För han har talang, han är riktigt bra men han behöver speltid och matchtempo i kroppen. Det har han inte riktigt nu...

Men realistiskt tänkande nu. Arsenal kommer inte värva/låna David Beckham, oavsett om det vore en bra affär så är det för långt bort.

Silly Season:


IN:


Arsenal sägs vara sugna att köpa Real Madrids supertalang Sergio Canales. Wenger och co. sägs vara villiga att betala 70 miljoner kronor.
Troligt köp: Nej. Vore det ett bra köp: Utan tvekan, ja! Är priset bra: För en sådan spelare ja, VÄLDIGT bra!Är det möjligt: Nja, inte direkt då talangen är mycket ung och kom till Real i somras från Racing.

Ett inte så nytt rykte men Southamptons ytter Alex Oxlade-Chamberlain sägs locka båda Arsenal och Liverpool. Den 17 år gamla spelaren beskrivs som den nya Walcott men han lär kosta. Talangen värderas till 110 miljoner kronor.
Troligt köp: Relativt. Vore det ett bra köp: Ja. Är priset bra: Nej, engelska spelare är kända för att bli värderade till mycket mer än vad de borde och 110 miljoner låter rätt mycket för Alex. Är det möjligt: Ja, att värva honom är helt klart möjligt. Wenger kan göra en Walcott här.


Blackburns lagkapten Christopher Samba är besviken på klubben för att de sperkade tränaren Sam Allerdyce. Nu sägs han vilja lämna och Arsenal ska vara intresserade. Den stora 26 år gamla mittbacken säger så här: "Ingen som kan något om fotboll förstår varför dom sparkade Sam. Om det är såhär klubben vill fortsätta arbeta så vill jag inte vara en del av den. Jag vill lämna" Även Tottenham ska vara intresserade av Samabs tjänster.
Troligt köp: Nja, ingen wenger värvning direkt... Vore det ett bra köp: Ja. hans rutin, storlek, spelstil, ledarförmåga skulle ge Arsenal mycket gott tror jag! Bra pris: Inget pris har kommit fram än. Är det möjligt: Ja, om han vill lämna och Wenger vill ha honom så absolut. Dock vill nog inte Blackburn förlorra sin kapten i första taget...






I övrigt är fortvarande: Shay Given, Eden Hazard, Gabriel Milito, Joleon Lescott, Gary Cahill, Fredrik Ljungberg och då David Beckham namn som näms i Arsenal och Silly season sammanhang.
UT:

Nicklas Bendtner ryktas det villt om. Bayern München, Everton, Juventus och nu Lazio är uten efter den långe dansken. Vart han hamnar om han lämnar återstår att se.


Denilson ryktas fortvarande till Wolfsburg och även Barcelona. Dock har Denilosn skrivit på sin Twitter att han är Arsenal 4ever. Fortsättning följer.


Cesc Fabregas. Ni kan historien, Barca vill ha honom och han är inte emot att lämna... Dock är en övergång inte trolig förrens i sommar...

Manuel Almunia
sägs vara till salu, Wenger säger tvärtom men jag tror den spanska målvakten bör och vill lämna. Besiktas och Galatasaray näms. förut har även Fulham och Aston Villa nämts som intresserade.


Emmanuel Eboué. AS Roma sägs vara mycket intresserade av Togolesen.




"Silly Season rykten ska inte tas med en nypa salt... Nej, de ska tas med ett helt kar med salt!"

Det var allt för idag, jag ska försöka skriva mer i veckan! Hoppas ni gillar bloggen så här långt och Kommentera Gärna! Tack.
Arsenalized.

Juventus ute efter Arsenals anfallare...

Silly Season var det ja. Drömmen för media, drömmen för alla som gillar att spekulera i övergångar osv.


Det får bli ett rätt formellt inlägg med IN/UT punkter. 

Dessa är de rykten jag kan hitta.
IN:
  • Eden Hazard är fortvarande på tapeten.
  • Joleon Lescott ryktas vara på väg till Arsenal.
  • Gary Cahill har länge kopplats ihop med Arsenal, likaså vid detta Silly Season.
  • Gabriel Milito har under en längre tid varit på väg ifrån Barca sägs det, Arsenal har tidigare nämnts som en av de som vill köpa.
  • Fredrik Ljungberg. Legendaren Freddie sägs vara på väg till Premier League och att Arsenal kan vara adressen. Svensken har dock dementerat ryktet. Annars var det rätt tomt med rykten.

UT:
  • Denilson. Wolfsburg är intresserade och redo att buda sägs det. Men nu också Barcelona, rykten placerar Denilson på Katalonernas önskelista. Denilson kommenterar rykterna och säger "Det kan vara aktuellt för mig att byta miljö även om det är ett tufft beslut, men ännu finns inget konkret" Men medger också att han har mycket känslor för sitt nuvarande lag som han spelat i sedan 2006.
  • Nicklas Bendtner. Vår långe Dansk ryktas vara på väg till Bayern München, Everton ska också ha blandat sig in i leken. Nya uppgifter från internationella medier säger att den italienska jätten Juventus kontaktat Arsenal angående forwarden. Nicklas har sagt sig vara villig att lämna om han inte får mer speltid och att han behöver det i det skede han är i hans karriär. Dock sa han för bara någon dag sedan vara villig att stanna och kämpa för en plats. Lämnar Super-Nick eller stannar han? Vem vet...
  • Francesc Fabregas. Jag orkar inte förklara det alla i världen redan verkar veta. Barcelona är fortvarande ute efter vår lagkapten. Jag bara väntar på nästa DNA-citat...

    Fortsättning följer i Silly-Season-Sopan...

Arsenè Wenger säger idag att han inte kommer värva dyrt och att han vill förespråka finanical fair play.

"We respect our budget. You look at the clubs who lose £100million or £150m and if we do that then we go bust. It's as simple as that. We pay what we can afford. I'm amazed that people are amazed that we do that. I think what is surprising is that people don't respect that. We face rivals who do not respect the financial fair play. Instead, of us being accused, maybe people should look somewhere else."
- Intervjun kommer från Sky Sports.

Det var allt för mig, kommentera gärna!

 

Arsenalized.


Merry Christmas!

AMAZING julhälsning från Arsenalspelarna! Sagna sjunger, Chamakh bör öva på engelskan. Arshavin ska ha ära för att han ändå lärt sig såpass mycket av språket. Wilshere och Szczesny tackar fansen. Dansken är glad och Clichy likaså! Wenger har så nice smile och ja, tack själva Arsenal, worlds greatest team!

Cesc talar ut, jag följer upp...

Ny vecka, ny dag, nya möjligheter. Eller hur är det man säger? Julen bankar på dörren och jag börjar nu bli lite frustrerad, jag vill se Arsenal spela. Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge... Nästa match är ju trots allt mot Chelsea den 27 december. En vinst i den matchen skulle vara den perfekta julklappen, man får hoppas att tomten läser detta.


Whats new in the world of Gunners?

Vi kan väl börja med Cesc Fabregas. Lagkaptenen har i en intervju sagt 
"I think the difference on the night was that we were scared of losing but they were not scared of winning. That was a big difference that played in our heads" Cesc fortsätter med “Sometimes we seem scared of losing these big games, we don't really go for it and we're tempted to drop back and see what the opposition do.


Om jag förstått det rätt kom denna intervjun under fredagen, bara någon dag efter han sagt "They all have to come to the Emirates and we know we can beat anyone at home. That gives us morale and confidence." när han talat om Arsenals chanser i ligan och mot de stora lagen.

Det vår spanska lagkapten säger är för mig helt korrekt. En mycket bättre analys än Niva, Strömberg, Ola och allt vad experterna heter. 

Arsenal kan vinna mot alla lag i världen. Arsenal har kapacitet att vinna mot alla lag i världen. Arsenal har nästintill allt vad som krävs. De har en av de bästa coacherna, en perfekt arena, världsklass spelare och fans av högsta rang ;) Just det, nästintill allt, där är problemet. Allt förutom ett fåtal saker vill säga... Att laget är ungt vet alla, att det saknas rutin är känt men det är också sant. Vinnarmentalitet är viktigt i sportvärlden, framgång föder framgång.

Man kan inte köpa sig till lagmoral, man kan inte köpa sig till ett samspelt lag och man kan inte köpa titlar i dagens toppfotboll. Man kan komma nära, man kan till och med vinna en titel men man blir inget vinnande lag. Jag tror Chelsea var det sista laget som kunde det, de har köpt sig till att bli en vinstmaskin av världsklass. Men lag som Man City kommer inte bli det tror jag, de är ett topplag och de kommer konkurrera men de kommer inte kunna dominera. Arsneal är där dom är för att klubben vet hur man ska lyckas, men det fattas något. Rutin och vinnarmentalitet går lite hand-i-hand. Kan Arsenal börja vinna titlar så kommer spelarna få mentaliteten och låter vi de spelarna vi har fortsätta så får de rutin. Men nu då? Kan man köpa in spelare med de ingredienserna för att lyckas knyta ihop soppan vi redan har? Det är frågan... Jag tror som sagt inte att pengar som går åt till att köpa ett nytt lag är rätt metod men pengar är ändå vesentligt idag, tyvärr men sant. Så jag tror Arsenal och Mr. Wenger måste köpa en-två spelare för att dels få in tyngd men också rutin och någon som vet hur man vinner.

Arshavin är en vinnarskalle. En riktig vinnarskalle. Det finns många i laget som är det men ingen visar det såpass tydligt. Ta Arshavin som exempel, killen gör allt för att vinna och därför gav han Arsenal en enorm boost när han kom. Eller ännu bättre, Sol Campbell. Det finns nog ingen som honom, jag älskar Sol Campbell. Hans reaktion när laget gör mål eller hans förbannade blick när vi släppt in ett. Sol Campbell är ett praktexempel på vad som behövs i dagens Arsenal. Även om han inte håller helt på plan så är sådana spelare viktiga utanför planen också. En vinst börjar alltid på en träning och i omklädningsrummet. När Arsenal var som bäst, 03-04, då hade Arsenal spelare som Keown Henry, Viera, Lehman mm. Alla dom gjorde allt och jag menar ALLT för att vinna. Det saknar jag i truppen som vi har idag. Vi har ingen Viera, ingen Lehman och verkligen ingen Keown. Visst Vermaelen är en sådan typ men han är ju skadad... De var ledare, de ledde laget framåt. Vart är ledarna idag? Nasri är en vinnare, många andra också men det saknas liksom en klar ledare. Cesc leder laget perfekt men det krävs fler sådana. Spelare à Viera!


Det har ryktats om att Denilson är på väg till Wolfsburg och att Arsenal då skulle använda pengarna till att köpa City's Joleon Lescott. Där har vi en vinnarskalle, en bjässe och en rejäl förstärking i laget i mina ögon. Lescott har kanske inte vunnit PL, CL eller VM.. Men han är en himla ledare, han dominerade i Everton och jag tror han skulle kunna lyfta The Gunners defensiv enormt mycket. Jag hoppas och hoppas och hoppas att Wenger köper in Lescott eller liknande spelare snart. För jag tror det kan vara skillnaden mellan vinst och förlust i många matcher.


Det är såklart inte bara de punkter jag tagit fram som har lett oss in i den titel-lösa period vi har haft och är i. Men jag tror det är en väsentlig del. Jag säger: jag tror, eftersom detta är min uppfattning. Jag säger inte att mina åsikter, tankar, förslag är de rätta eller att om Wenger gör som jag vill så vinner Arsenal utan att jag att det är mina ideér och jag tror de skulle fungera.

Kommentera gärna, jag ber också om ursäkt för ev. stavfel etc.


Ha en bra fortsatt vecka, god jul och godkväll!


Arsenalized.


Nya talanger!

Arsène Wenger har som alla vet ett öga för talanger, han har många gånger häpnat världen genom smarta köp som senare blivit stora spelare. Ta till exempel Fabregas som ratades av Barcelona men nu är en av världens absolut bästa spelare. Wenger har ju även varit tränare i Japan innan tiden i Arsenal. Vår gode fransman coachade Nagoya Grampus Eight och ledde dem till flera titlar och blev utsedd till årets tränare i Japan 1995. Men vad har då talanger och Japan med detta inlägg att göra? 

Svaret är Ryo Miyachi. Den japanske stortalangen som kallats japans svar på Cristiano Ronaldo och som har imponerat såpass mycket att Arsenal nu signat talangen. 

"Han provtränade med oss i somras och har flera naturliga egenskaper som gjort att många klubbar velat ha honom." Sa Wenger om Ryo och fortsätter med "
Jag ser fram emot att arbeta med honom och få ut hans fulla potential."

Jag hoppas och tror faktiskt på denna japanske talang, jag ska vara ärlig och säga att jag inte vet vem han är men om en japansk 18 åring har imponerat till den grad både i hemlandet och under sin tid i London när han provtränade med The Gunners att Arsène Wenger vill köpa honom gör att jag tror på killen. Vem vet, en dag kanske man sitter där framför teven eller på plats på Emirates Stadium och ser Ryo Miyachi trycka in segermålet... Man får hoppas att Japanen blir en till i raden av klassiska Wenger fynd!


Apropå fynd och nyförvärv. Som de flesta vet har en till supertalang, den här gången från Brasilien. 
Wellington Alves da Silva skrev redan för ett  bra tag sen på för Arsenal men på grund utav sin ringa ålder skulle han inte få flytta till London förrens 2011. Wellington har varit över till England och tränat ett tag med laget och ska nu i januari officiellt göra sin övergång från Fluminense till Arsenal FC. Wellington är född 1993 och har spelat 17 matcher och gjort 1 mål (enligt wikipedia, jag kan inte all fakta om Wellington så jag tog google/wikipedia till hjälp) ;)



Jag önskar Ryo Miyachi och Wellington Silva lycka till och välkomnar de två talangerna till världens finaste klubb. Grattis killar ni valde rätt lag, no doubt!

Bonus filmklipp!:

Wellington Silva http://www.youtube.com/watch?v=vWD1MKvUW-8&feature=related

Ryo Miyachi http://www.youtube.com/watch?v=FcLgacbONss&NR=1


Arsenalized!

Uppskjuten match...

Matchen idag mellan Arsenal och Stoke blir uppskjuten på grund utav väderproblem. När den kommer spelas är ännu oklart. Även toppmöten imorgon då Chelski möter Manchester Usel är uppskjuten. Har ni spelat på matchen i stryktipset får ni istället hoppas på lottning. Svenska spel kommer lotta resultaten i de matcher som inte kan spelas i halvtid (16.45). Det finns en hel del regler om det men kort o gott så kommer Arsenal ha en större chans att få vinsten, bara att hoppas för er som spelat. DET HÄR ÄR ENBART FÖR ODDS-SPELANDE, matcherna kommer spelas senare på säsongen och lottningen kommer ej påverka tabellen. Även om jag trodde det när jag var yngre ;)

Vad betyder lördagar för mig? JA, det jag tänker på först är inte fest, polare, ledigt, sova utan det jag tänker på är det som ska hända (oftast) klockan 4.

Lördag klockan 16 är för mig och många andra såklart en tid då vårt kära Arsenal skall spela. Jag är inget fan av PL-matcher som spelas på förmiddagen, kvällen, söndagar eller på vardagar. Nej, klockan 16.00 på lördagar då ska Gunners lira, i alla fall för mig! Så denna helg känns lite seg, jag hade ju väntat hela dagen (eller ja, sen 12.50 då jag vaknade av att min far ringde..) men nu blev det ingen match och istället får vi vänta på nästa match.


Arsenalized for life.

Ha en bra helg och hoppas ni överlever utan en match... /Viktor

Inför matchen

Behöver egentligen bara länka till denna sida:

http://arsenal.se/index.php?option=com_content&view=article&id=2937:tre-poaeng-ett-maste-mot-stoke&catid=80&Itemid=23



Arsenal Sweden. Sveriges officiella Arsenal fanclub. Riktigt bra sida, fantastiska bloggare och bra skött helt enkelt.


Det jag kan lägga till är hur jag tror Arsenals startelva kommer se ut mer konkret:
Sczcesny/Fabianski
Sagna - Squillaci - Kocielny - Clichy
Nasri/Fabregas - Song - Wilshere
Walcott/Nasri - van Persie - Arshavin


Beroende på om Fabianski är fit for fight eller ej så står han eller så fortsätter Sczcesny. Kan Cesc spela och Wenger vågar spela honom från start så kommer Nasri flyttas ut på kanten och Walcott starta på bänken. Sitter Cesc på bänken i början så spelar Arsenal antagligen med Nasri i mitten och Walcott på kanten. RvP bör och jag tror han startar imorgon medans Wenger vilar Chamakh, dock är det mkt troligt att det blir en sån här uppställning imorgon....
Song - Wilshere
Nasri - RvP - Arshavin
Chamakh.



Den som lever får se ;) Huvidsaken är att det blir vinst och ingen blir skadad helst.

/Viktor

The Gunners Right Now...

Tjena

Som alla vet blev det förlust senast, och det var en svidande sådan. Bortaplan på Old Trafford, även kallad Drömmarnas Teater, mot Mancheter United. Det händer minst en gång om året, kanske fler om cuper lottas till det. Annars ska vi som Arsenal fans se vårat Gunners kliva in med 11 män eller som Evra kallar våra spelare: Pojkar på träningsläger. Jag kan inget annat än att skratta åt Evra, pinsam man som kanske är orolig att vår Gael Clichy nu är förbi honom? Han har inte längre en lika säker plats i landslaget och definitvit inte efter i sommras. Men nog om Evra. Arsenal klaev in på plan med den troliga 11an många förväntade sig. RvP, Fabregas, Walcott fick börja på bänken. Men som en bomb fick vi höra att Fabianski, målvakten alla ratade och ville ha bort som sedan storspelat och varit en viktig kugge i Wengers lagbygge alá 10/11, var nu skadad... Istället skulle den unge polske målvakten Wojciech Szczęsny (Som bör vara en het kandidat till årets svårast namn) vakta kassen. Blott 20 år är den frispråkige polacken och redan få spela en av Englands, europas ja helt ärligt världens mest uppmärksammade matcher varje säsong. Arsenal vs Man Utd är mycket mer än en vanlig premier league match... Polacken skötte sig dock bra, dock verkade han nervös och slog borta flera farliga passningar som snappades upp av Unitedspelare. Inget hände dock och målet som senare kom kan man knappast ge Szczesny skulden för.
Ji Sung Park, sydkoreanen som kan löpa mil efter mil efter mil under 90 minuter nickade in bollen lite snörpligt men dock 1-0 till The Devils.
Att förlora den matchen betydde mer än bara 3 missade poäng, vi (jag säger vi när jag talar om Arsenal) hade en ypperlig chans att rycka ifrån i tabellen, vi kunde ha slagit sönder deras svit på obesegrade matcher i ligan, vi kunde ha visat världen och Evra att vi inte längre var pojkar utan män som på allvar ska ses som en utmanare om titeln. Så blev inte fallet. Eller Evra lär ju känna sig lite snopen med tanke på hur Sagna kontrollerade sin kant rätt mycket bättre än han själv och att hans lag var pressade långa studer...
Man ska dock inte oroa sig för mycket, visst det är en del poäng att ta ikapp men kom ihåg förra säsongen då vi var nästintill borträknade men sen kom tillbaka och ledde ligan ett tag till och med! Säsongen är lång...



Idag lottades champions league's utslagsrunda, 16 lag har kvalifiserat sig till denna. Där ibland Arsenal. Eftersom Arsenal slutade 2a i gruppen och inga lag från england eller andra grupp 2or kunde bli dragna att möta oss fanns därför bara 4 lag kvar. Shalke 04, Bayern München, Real Madrid och Barcelona. Det var alltså 50% chans att det skulle bli ett tyskt alternativt spanskt lag.

Jag såg Shalke försvinna i besvikelse, den matchen hade trots allt varit enklare. Sen drog dom upp Bayern, jaha tänkte jag, det här blir kul eller ja.. intressant och suckade djupt. Real MAdrid blir senare lottade mot Lyon och då hade jag och alla andra arsenal fans redan räknat ut att nästa boll de drar upp som det står Arsenal på endast kan få just det, FC Barcelona. Jag vet inte vad ni tycker om klubben som är "mer än en klubb" men jag avskyr den, jag hatar deras nonchalans, deras övertro på dem själva, deras dubbelmoral och deras spelare som inte vet hur man respekterar andra klubbar. Förra året åkte vårt kära Gunners ut i kvarten mot just Barca, men i år kan vi få vår hämnd. Att inte behöva spela med varken Song eller Silvestre i försvaret som vi behövde förra mötet så finns det en större möjlighet. Wenger sa att han redan visste att det skulle bli Barca, man måste älska Le Proffesor! "Är det svårt? ja. är det omöjligt? nej." sa Arsenè Wenger om hans lags chans.





Det första mötet som kommer spelas på The Emirates. Där finns ett orosmoment (förutom allt det som ingår när man möter ett lag som Barca) Bacary Sagna, en av Arsenals viktigaste spelare, avtsängd. Istället kommer vi med största sannolikhet få se en motsatts till Sagna spela. Eboue. Sagna är en fantastisk högerback, enligt mig top10 kanske top5 bäst i världen där, men han är som de flesta vet extremt bra i defensiven men inte lika het som en Dani Alves eller Maicon i offensiven. Dock har det förbättrats och därför är han HELT KLART en av de allra bästa. Emanuel Eboue är tvärtom, eller ja relativt... Eboue springer mycket. Det är hans största tillgång, tyvärr men sant. Eboue är dock ett hot för motståndarna när Arsenal ska anfalla men jag är lite orolig över hur vår skämtsamme nummer 27 kommer klara det defensiva jobbet mot ett lag som FC Barcelona. Jag hoppas och ber att vi vinner men vi måste arbeta hårt. Varje och då menar jag VARJE spelare måste spela på toppen. Nasri måste glänsa, Fabregas måste komma igång mot sitt gamla Barca och framförallt måste försvarsspelet vara felfritt. Song måste spela som han gjorde i fjol då han vann våra hjärtan och strunta i hans idé om att spela mer offensivt. Det blir inte lätt men som Wenger sa, det är inte omöjligt.
"You only came to see Eboue, came to see Eboue!"





Imorgon möter Arsenal Stoke, vi vet alla vad det innebär. Knappt 60 000 kommer bua åt en person, Ryan Shawcross (Läs även: Galning). Stoke Citys lagkapten som förra våren skadade Aaron Ramsey så illa att ahn först i november (och det var TIDIGT) var tillbaka. Klippet finns på youtube men jag varnar känsliga tittare för det är en hemsk skada. Usch och fy, Aaron Ramsey hoppas du blir som ny, för din talang är fantastisk och vårt hopp för dig är gigantsikt!
3 pinnar är ett absolut måste imorgon och så är det bara. Det måste bli en vinst, oavgjort duger inte just nu!
Läs mer om matchen i mitt inlägg inför matchen.
Sist men inte minst ska jag försöka få med lite Silly Season också. Snart öppnar januari fönstret och även fast Wenger har sagt att det inte blir några nyförvärv med eventuella undantag om det blir en skada på en i truppen.Men man kan aldrig veta med Mr. Wenger, han säger mycket och man kan aldrig riktigt veta vad man ska tro, dock VET vi nog alla att det inte blir många värvningar, för det är ju torts allt Wenger vi pratar om...
I alla fall här är en del rykten, endast ett fåtal men några...
Skalor = 1-5 (1: lågt/dåligt, 5: högt/bra)
IN:

Eden Hazard, 19 åringen från Lille spås en lysande framtid och alla lag i världen vill nog ha den spelaren. Han skulle gärna spela i Arsenal och har än en gång berättat om sin vilja att spela i The Gunners.
Troligt köp: 2. Värdefullt: 5. Pris: 3,5.
Per Mertersacker, 26 år, Werder Bremen. Den tyske giganten har länge kopplats ihop med Arsenal och media har än en gång ryktet på tapeten.
Troligt köp: 1. Värdefullt: 3. Pris: 3.

Gary Cahill, 24 årig mittback i Bolton. Den store mittbacken i Bolton har även han varit kopplad med en övergång till de röd-vita länge. Wenger sägs gilla mittbacken och trots sin ringa ålder har han en hel del rutin från spel i Premier League. 

Finns såklart MYCKET MYCKET MYCKET fler rykten men just nu valde jag dessa tre. Ska förmodligen skriva ett riktigt Silly Season inlägg i veckan.
UT: 

Emanuel Eboue. Roma sägs vara mycket intresserade av vår högerback/mittfältare.

Denilson. Wolfsburg sägs vara redo att lägga bud på vår brasilianska mittfältare.

Nicklas Bendtner. Först Bayern München men nu också Everton sägs vara sugna på att köpa dansken som har uttryckt sin besvikelse över den sparsamma speltid han fått i år.






Det var allt för mig, ursäkta om det blev ett ganska extremt långt inlägg idag men jag vill få igång bloggen nu och jag hoppas ni gillar den. Tack!

/Viktor

I'm simply Arsenalized

Hej!

Jag kan börja med att berätta lite om mig själv. Mitt namn är Viktor, jag är född 1992 och bor i Dalarna. Men egentligen är inte det intressant, utan denna blogg ska handla om ett lag, ett fotbollslag och inte vilket fotbollslag som helst utan Arsenal Football Club, laget jag älskar. Jag kommer inte ihåg hur och när jag började följa Arsenal, men jag har ett svagt minne av att en klasskamrat i lågstadiet berättade om Thierry Henry och jag blev intresserad, jag såg någon match kanske och på den vägen är det! Sakta men säkert växte intresset till riktigt följande och sen till den grad att jag ärligt kan säga att jag älskar den här vackra klubben. 




Vad kommer den här bloggen handla om? Jadu, det märker vi kanske men den kommer med största sannolikhet vara mycket personlig och jag kommer försöka analysera och filosifera inom Arsenal. Bli inte arga om jag avreagerar mig här efter en förlust eller om jag skriver en lång kärleksförklaring till Arsenal och hyllar en spelare, ledare etc till höjden!
Arsenal spelar en enormt stor del i mitt liv, jag kommer alltid vara klubben trogen och ja, jag är helt enkelt ARSENALIZED.
Hade bra, enjoy my blog!

Cheers!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0