Newsflash!

Det är lördag och dags för lite nyheter tycker jag. Det är bara drygt 5 timmar tills Arsenal tar sig an Wigan på Emirates. Mer om den matchen kan ni läsa i mitt förra inlägg då jag gör en hederlig "inför rapport".

_________________________________________________________________________________________________

Cary Cahill på ingång?

Med Thomas Vermaelen skadad och nu också Squillaci har de flesta, om inte alla vid det här laget, förståt att Arsenal måste köpa en till mittback. Wenger har medgett detsamma men säger också att Song kan gå ner och spela i försvaret och när Diaby kommer tillbaka inom kort kan han ta Songs plats. Jag tycker det är helt och hållet vansinnigt, Song är ett måste på mittfältet, han är som bäst där och det får banne mig vara nog nu. Arsenal får faktiskt ta och köpa in en till, sen får vi lösa situationen med 5 mittbackar (när alla är tillbaka och friska) i sommar, dock lär väl det aldrig hända med tanke på vår sorgsna skadehistorik. 

Det har ryktats om många, men alla rykten hade svalnat på slutet. Dock har det nu dragit igång igen. Efter uppgifter från media ska Arsenal ha lagt ett bud på Gary Cahill. Wenger sägs vara ett fan av honom men som alla engelska spelare är han svindyr. Engelska klubbar har en dålig vana, att sätta dyra prislappar på alla sina engelska spelare. Jag kan förstå resonemanget att vilja spara sina bra engelsmän men att ta enorma överpris är bara löjligt. Att Cahill är en bra spelare är redan känt Cahill är en utav ligans absolut bästa mittbackar och jag tvivlar inte en sekund på att han skulle kunna göra ett fantastiskt jobb i den röda tröjan. 

Wenger har varit mycket tillbakadragen angående att kommentera eventuella köp. Han har dock sagt detta om Gary Cahill.

“At the moment, I cannot come out with any name,” he said. “I think Gary Cahill is a very good player but Icannot tell you more." Wenger fortsätter med "We like to keep our transfer negotiations very secret. It puts more pressure on when you go public so you understand we don't want to speak publicly about that.”


___________________________________________________________________

Ramsey lämnar Arsenal.

Vår supertalang Aaron Ramsey kommer lämna The Gunners. Men lugn, det handlar endast om en utlåning.
Aaron Ramsey spelade mellan åren 1999 och 2008 i Cardiff City. Det var där han lärde sig spela fotboll och under alla de barn- och ungdomsåren spåddes han en fin framtid. Under säsongen 07-08 spelade 16 matcher i Cardiffs a-lag och gjorde även 1 mål. Då var Ramsey bara 16 år gammal.
Wenger och Arsenal såg den talangen han besatte och värvade honom 2008. Sedan dess har Ramsey fått spela 27 matcher för Arsenals a-lag, han har gjort 3 mål och hade sitt genombrott säsongen 09/10.
Det var alltså den förra säsongen han slog igenom, med skador i truppen lyckades Ramsey ofta spela sig till en ordinarie plats i startelvan. Han växte in i laget och vi fans älskade av att se honom spela med den passion han visade. Det var då plötsligt allt blev som ett svart hål.
På våren resta The Gunners till Stoke för att möta "rugby-laget" som Wenger kallat dom. Det var en eftermiddag jag sent kommer att glömma. Jag satt i hemma med en polare och allt var trevligt, vi skrattade och njöt av att få se Arsenal spela. Då helt från ingenstans kom en tackling som fick en arena, två lag, miljoner och åter miljoner av tv-tittare, inkluderat jag och min vän att tystna.
Vi bara satt och gapade, jag kommer ihåg att jag rös till och det blev bara tomt. Ryan Shawcross tacklade Aaron Ramsey, det var verkligen ingen lyckad tackling. Det resultarade i att Ramsey fick en hemsk skada.
Jag orkar inte prata om det, inte om det vara av avsikt från svinet Shawcross utan bara att det hände. Vi fans oroade oss för att han inte skullekunna komma tillbaka men i höstas kom glädjebeskedet. 
"Ramsey  back in training!" Och när han äntligen var tillbaka och behövde matchträning lånades han ut till Nottinham Forrest. Det var ingen lyckad vistelse då vädret satte stopp för många av matcherna vilket resulterade i att han inte fick den matchträning vi hade hoppats på.



Nu ska Ramsey lånas ut till Cardiff City, det är en stad och ett lag han känner så jag tror han kan få ut mycket av det. Låt oss be en bön och hoppas att Ramsey får en bra tid i Cardiff och att han kan komma tillbaka som en starkare spelare, människa och med en hunger att slå sig in i Arsenals startelva igen. Vi har en framtida ledare här, en framtida legend, det känns lite Gerrard över Ramsey och vi kan bara hoppas att han uppnår den talang han har. Lånet är endast en månad eftersom Wenger anser att Ramsey kan bli viktig i slutkampen av säsongen!
Endast pappersarbete ska vara kvar innan Ramsey lånas ut uppger Arsenal.se 


___________________________________________________________________

Arshavin vill stanna

Andrey Arshavin har inte haft en enkel tid på sistone. Men enligt Arsenals manager Wenger så ska den lille tsaren vara på uppgång. 

Wenger säger följande.

“Arshavin has played many games since the start of the season but I think physically he was quite sharp at Leeds, the sharpest I have seen him for a while,” 

“He looks to me that he is coming back to a normal level. Maybe he lacks a bit of confidence because he plays less but overall I think his numbers since the start of the season are good. 

“He has gone through a difficult patch in the last month but now he looks to me that he is on the way up.”

“I make everything to keep him happy because I like him as a man and as a player. He looks to be happy here,” 

“He is very happy at this club and loves London as well, I don't know why you English people [in the media] don't want people to love England.”



Källa: Arsenal.com

Ja, vad ska man säga? Kan Arshavin hitta sin form igen så skulle vår lilla ryss kunna vinna en mängd matcher åt oss. Arshavin tillhör helt klart den absoluta världseliten och när han är i form och på humör är han en mardröm att möta för vilket försvar som helst! Hoppas den gode Wenger har rätt och att vi återigen kan se Arshavin hyscha borta-supportrarna!
___________________________________________________________________

We only got one Song!

För er som inte läst detta urklipp från Arsenal Magazine så länkar jag enbart den. Läs om hur Alex Song fick vandra runt i ett kallt London i timmar!

http://www.arsenal.com/news/news-archive/song-exclusive-arsenal-magazine

___________________________________________________________________

Vela och Lansbury lånas ut?

Det har ryktats ett bra tag nu om att Carlos vela skulle lämna Arsenal på ett lån. Wenger har gett oss en kommentar angående situationen.

“There is much interest in Vela for a loan, that is what I want to do. We have plenty of clubs who are interested in him. At the end of the day I look for a guarantee that he will play. For him, he has as well to agree to join the club who wants him.

För Velas skull vore nog ett lån väldigt bra och jag hoppas Arsenal hittar en bra klubb att låta Vela utvecklas i!

Henri Lansbury har det också ryktats om. Den unge engelsmannen sägs vara på väg till Norwich på lån.



___________________________________________________________________

Mer intressanta artiklar har kommit upp på Arsenal.com, av någon anledning är de riktigt trevliga att läsa just nu. Jag orkar inte analysera alla så jag länkar en del tips här. Hoppas det duger :)

http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-nasri-impressed-me-from-the-start

http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-english-prices-are-still-inflated

http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-i-am-confident-nasri-will-stay

http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-szczesny-is-not-fazed-by-pressure-

http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-man-utd-can-become-invincibles-

http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-transfer-window-can-affect-the-team

Det är allt från Wengers syn på priserna på engelska spelare till Nasris kontrakt och Mancheter Uniteds chanser att bli invincibles. Snälla Gud, låt inte United gå obesegrade igenom ligan...


___________________________________________________________________

Det var allt för mig, kommentera gärna om ni har frågor, åsikter, tankar, funderingar eller vad som helst!
Ta hand om er, nu väntar Wigan!

Arsenalized.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0